Julie Blanca

Cand.mag. i dansk, skribent, copywriter og korrekturlæser, 27 år

Jeg blev cand.mag. i dansk ved SDU Odense i 2017 med speciale i svensk og amerikansk filmadaptation af Stieg Larssons Mænd der hader kvinder (2009). Interesse for kultur i alle former har jeg altid haft, og jeg har rejst meget sammen med familien rundt i Europa.

På studiet blev vi introduceret til nordisk kultur, litteratur, sprog og medier. Jeg blev meget grebet af dette område og har fået lyst til at udforske det endnu mere. Selvom Danmark er omgivet af nordiske lande hele vejen rundt, er der mange her i landet (heriblandt mig selv) som ikke har et dybdegående kendskab til vores nabolande og deres kultur.

Det vil jeg gøre noget ved. Mit mål med Nordkultur er derfor at dykke ned i kultur fra Nordens lande (Island, Færøerne, Grønland, Norge, Sverige,  Finland og Åland). Jeg vil oplyse smørhullet Danmark om Norden via personlige skriverier, anmeldelser og diskussioner.

Hvis du er fra et andet nordisk land end Danmark, er du også velkommen til at læse med, skrive kommentarer og blive inspireret til nye oplevelser, hvad enten det handler om litteratur, film og kultur.

  Lad os udforske Norden sammen!

            Julie Blanca, oktober 2017

Jeg blev adopteret fra Nicaragua i 1991 af danske forældre. Mit efternavn har jeg taget efter min mand, som er af dansk og filippinsk afstamning.

Vil du vide mere?

Besøg mine profiler på LinkedIn og Instagram: